Oktober 2015

24 oktober

Våra kollegor på den chapmanska redaktionen, i deras bunkrar, på deras slott, – har bett mig att erbjuda csef:s ordförande lite utrymme att skriva. Varför? Deras hemsida (chapmanska.com) har sedan en tid hackats, blivit utsatt för brott. Just nu synas intrånget grundligt och söm för söm. Man av-programmerar och programmera på nytt. Och man hoppas att ingen ny konst rövats. Konst som världen ännu inte är redo för. – Denna önskan bifaller jag självklart.

Jag tackar dig ödmjukast, Redaktören! Att få skrivutrymme, – det blir alltmer sällsynt! De olika konstnärliga klubbarna gör sig svåråtkomliga för oss. Och så blir vi plötsligt attackerade… – Men vi arbetar, försöker ”finna den dagliga arbetsivern”, att lägga ett stycke i taget. Och imorgon, lördag, – en hel dag ägnad åt chapmanskt versmakeri. – Be din protegé att komma. Sökte han inte en dygdeetik? ”Fisk, kalla bad, dusch, mossa, tabletter någon gång då och då; för övrigt sluta upp med alla stimulantia”?

/ Karl Petter, Ordförande för Det Chapmanska Samfundet för Filosofi och Estetik (csef),

 

16 oktober

Tiden går och Karl Petter sitter endast vid tillfällen inspärrad i sin kammare och skriver på sitt don quijotska ärende (Karl Retter). Världens plikter har alltmer kommit att kalla och att säga NEJ blir allt svårare. Han låter hälsa att han övar sig på dygder, på vissa slags karaktärsdrag vilka han önskar växa och som ska göra det enklare för honom att säga NEJ. Men han undrar ännu vilka de är.

Vid förslag om dygder eller överhuvudtaget om strategier för att kunna NEJ, – hör gärna av Er till honom på kontakt@karlpetterang.se

/ Redaktören.

PS. Det ska sägas att Letaren ännu en gång göra vissa ansatser för att bli film. Översättning pågår. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *