Maj 2016

27 maj

Den första tiden i Malmö – jag kallar överhuvudtaget denna tid för den malmöitska tiden och beskriver den som tiden då Karl Petter mycket väl kan bli den livets utväxt som han alltid önskat, ”en blomma”, ”ett odjur”, ”ett monster och ett bi, en humla som surrar och skapar liv, gör frö till vacker rosmarin” – bör ses som garderobens tid. Därinne (se länk/bild nedan) har vår författare suttit och skrivit, ältat och gjort referenser, vetenskap. Som jag har längtat efter ett färdigställande! Till Don Quijote! Ett slut på lärandet! ’Mot äventyren’, har jag viskat, ’mot haven, se mot den bortre delen av garderoben, träfigurerna, sätt punkt till den svenska gymnasieskolan; kommer du någon gång dit, läs en av dina dikter; rid, skriv, bli herde, gör dig lustig…’

Och nu börjar han äntligen se garderoben för vad den verkligen är, – ett fiktionsnäste, en trädgård, dansande dalior, öl och vin, Sanchos mage, Quijotes mustascher, Karl Retters dikt…

Goda nyheter!

/ Redaktören.

 

7 maj

Min klient, han som numera – beroende på uppdrag – kallar sig för ’den dansande riddaren’ eller ’den ruvande rationaliteten’, har inte bara skickats till Malmö utan ännu mera till denna garderob. Den är först och främst installerad av hans hemliga beskyddare (även känd som eller ibland kallad för ”E”) och här återfinns Karl Petter tillsammans med det som han älskar; ett par träfigurer, lilja, försvinnandets estetik, suddgummi och penna. Han kan ännu inte stängt dörren om sig. Men han drömmer om en tid ”fullt ut i garderoben; bortom erfarenheten.”

Jag hoppas bara att han ska skriva lite böcker. (Här i Malmö!)

/ Redaktören.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *