Juni & Juli 2016

21 juli

Det finns framförallt två händelser som är värda att nämna snarare än andra under juli månad, a) jag meddelas om att vår hemsida – karlpetterang.se – just fyllt 1 år. Detta kommer vi fira – jag och Karl Petter – genom att strö ut Karl Petters verk om vartannat i Malmö, Göteborg och Köpenhamn, möjligtvis även över Österlens byar. En titel per stad gäller. Och vi ber representanter för städerna att kontakta mig på kontakt@karlpetterang.se kring vilken bok som ska gälla för vilken stad. Mitt förslag är: Faertdikter! till Copenhagen, Sms mellan K & E till Göteborg, Letaren till Malmö. Österlen ges förslagsvis en blandning. Möjligtvis även Båstad.

b) rykten gör gällande att någon – återigen, kontakta mig gärna på kontakt@karlpetterang.se och avslöja din identitet – lagt upp Karl Petter på se men att wikipedias administratörer strukit artikeln. Det första (födelsen) ska ha skett den 20 juni och det senare (förstörelsen) den 23 juni. – Som jag har förstått det stred du tappert, o förtrogne, mot sidans poliser och gav dem både tre och fyra alternativa versioner att arbeta med och ta ställning till. Karl Petter gjorde stora ögon när han läste om sig själv och låter hälsa att du kommer förevigas i text. Genom diverse tilltag (elektronisk fingerfärdighet, programmering, hackning) har jag kommit över den första versionen och publicerar den nedan, inte minst som hyllning till vår dolda krigare:

Karl Petter Sebastian Äng, född 10 december 1984 i Norrköping, är en svensk författare och poet först och främst kopplad till Det Chapmanska Samfundet för Estetik och Filosofie (csef), där han också är ordförande, men också fri intellektuell, lärarutbildad, engagerad i frågor om livets politik. Hans verk omfattar: Letaren (2013), Sms mellan K & E (2014) och Fartdikter! (2014), där de två senare finns i flera upplagor och där innehållet varierats allt efter, enligt Karl Petter, ”konstens lagar om revidering, utveckling och ångerfullhet”. Dessa verk tillhör författarens fåordiga period och är (enligt densamme) ”ett försök att skriva litteraturens sida fri från onödiga tecken och lyfta upp den till himlen”. Idag skriver Karl Petter på ett allkonstverk för 2000-talet i don quijotsk anda. Huvudrollsinnehavaren sägs heta Karl Retter av Raftö och verket sägs inte bara vilja omfatta ”det höviska och ridderliga” utan även ”fiktionens och verklighetens djupare fästen, detaljers och fotnoters konnotativa kraft, fruktbarheten hos

A L L T”.

Se även:

karlpetterang.se

chapmanska.com

Howl

PS. Om jag förstått det riktigt hade även författaren gömt undan, eller snarare använt sig av en alternativ länkstrategi vilket givit administratörerna ytterligare huvudbry. Jag ber om att få återkomma med dessa då jag själv kommit underfund med dem. DS.

 

13 juni

”Inget ont om andra (språkliga) verksamheter, inget ont om – det som sägs tjäna det goda; jag vill inte mer! Jag har slutat! Jag är klar! Jag har redovisat!” skriker Karl Petter ständigt sedan några timmar och en dag. Han kallar det som varit – REGISTRERANDET AV ENTREPRENÖRSKAPSBEGREPPETS FÖREKOMST OCH BETYDELSER I SVENSK GYMNASIESKOLAS LÄROPLAN – för ”arbetsamt”, ”kostsamt”, ”märkligt krävande”; – ”mina krafter… jag behöver – dig, vän, redaktör, författarens bröd och död; vill du… – Onda krafter, kom! Kniv, spö, rök och häxor! Trollkarlar! Ni, värsta! ’O happy dagger! This is thy sheat’! Rim och teaterstycken! Please help me…”

Jag vaggar honom som ett barn, sjunger oden, vaggvisor, riddarnas strofer;

/ Redaktören

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *