Augusti 2016

29 augusti

Karl Petter låter hälsa att höstens arbete är igångsatt, på allvar. Efter längre diskussioner om precisare schemasättning – hur många sidor per dag, per vecka, per månad; vilka utgifter, inkomster, avdrag som ska göras; hur att presentera sig på den malmöitiska litterära kartan; hur att undkomma de värsta av samhälleliga distraktioner, konjunkturkraschar… – verkar han ha accepterat min plan.

Och jag har också framhållit, att orkar han inte fullgöra de överenskomna uppgifterna, så kan jag hjälpa honom. – ”Men då måste du också, Karl Petter, erkänna mig som medförfattare.”

På detta har inte han inte svarat. Men ”om jag känner min herre rätt” kan han inte undvara mig länge, sin Redaktör. Jag har redan tre kapitel färdiga i huvudet, inte minst ”Karl Retter möter Sancho Panza i Karlstad och de kommer överens om att slå följe”.

”det ska väl [åter] bli bruk för mig.”

/ Redaktören.

 

13 augusti

Jag kan stolt meddela alla envist läsande, o djärva art! att Karl Petter just avslutat episoden som berättar om hur Karl Retter slåss mot en koloni näckrosor vid Kornsjön. Scenen är först och främst skriven på prosa, men vissa övningar i hövisk vers förekommer också; ”Durendal, du rasande klinga, Durendal, du sköna svärd!” – Och nu, låter vår författare hälsa, väntar äventyren i Ed där Petter planerat att Retter ska möta krigarkonungen själv, tillsammans med hans häst Brandklipparen.

Så håll till godo, ni envist läsande, o djärva art! Karl Retters äventyr är på väg!

I övrigt kan sägas att Karl Petter regelbundet spelar tennis på de olika asfaltbanor han hittat i Kirseberg. Ja att han härom helgen, mot den fruktade C Ström, vann Kirseberg Open efter segersiffrorna 63 61.

Tiderna är goda, det onda är litet,

/ Redaktören

Ps. Det ryktas om att en annan häst ryktas, en ny Rosinanta; se här!!! på el! – ”Aldrig”, låter Karl Petter hälsa att Karl Retter skulle säga, ”Aldrig”. Ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *