Januari 2017

27 januari

Ett par saker, bästa läsare:

a) 2016 års försäljningssiffror har kommit. Våra kolportörer, vilka jag ständigt håller ett öga på, – har äntligen kommit med sina rapporter. De är – goda, varken mer eller mindre. Det som framförallt verkar ha varit 2016 års melodi har varit idén om att ge ut böcker gratis. – Strategier för 2017 tar avstamp i denna metod, men jag önskar givetvis också en, vad ska vi säga, utveckling av vår penningpolitik? så att vår författare inte blir barskrapad redan som 32-åring. (Jag återkommer i ärendet).

b) Australien Open har pågått i snart två veckor. Och i och med en combackande Roger Federer har Karl Petter haft fullt upp om nätter och förmiddagar, varpå skrivandet, inte minst det om G. Fröding, blivit en aning hipp som happ. Men han ska nog komma igen, – förutsatt att Nadal inte vinner finalen mot Federer nu på söndag. Då riskerar vi författeri-härdsmälta, depression, – ord som bara föses framåt utan ett endaste finess eller vilja.

c) Det var något som rörde mig själv. Men jag har faktiskt glömt vad det var.

d) apropå b), Karl Petter har börjat ta tennislektioner. Och hittat en ny egen plan att spela på. Möjligtvis är de till och med så att han – just nu – hellre skulle vilja vara en tour-tennisspelare än författare. Men så fort han börjar prata så, påminner jag honom om Evigheten, – och han går med sänkt huvud till skrivbordet.

/ Redaktören.

 

Fredagen Den Trettonde 2017 (otursdagen!).

Då ska vi se…

Hittills under 2017 har Karl Retter bland annat gjort äventyr på Tingvallagymnasiet i Karlstad; på Drottninggatan i Karlstad; i Löfbergs Lila Arena i Karlstad; på Färjestadstravet i Karlstad; på Färjestads Ridklubb i Karlstad. Och nu är han som bäst på väg till Alsters Herrgård utanför Karlstad och till det mycket emotsedda mötet med G. Fröding, skalden som bland annat skrivit: ”Och den stolte Rosinante / såg jag styvt och spattigt dansa”.

Och Karl Petter… Ja han låter hälsa att han är själv känner sig spattig och vill dansa på grund av detta (klicka här), som är nytt.

Och jag, Redaktören? – Bidar min tid! Och letar efter det bästa tillfället att sammanföra Karl Petter med Terry Gilliam.

/ Redaktören.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *