Februari 2016

19 februari

Som Redaktör har jag fått den lysande uppgiften att ställa ut en länk till er, bästa läsare. Hälsningen är från csef:s ordförande, Karl Petter, – vår författare. Det Chapmanska Samfundet för Estetik och Filosofi (csef) hävdar att de ibland får besked om att deras hemsida inte har fullt så många besökare som den borde – och att vi har mer. Därför ber de om att få publicera även här. – Självklart! Lika barn leka bäst! Ni får vår första sida, – hem!

(Karl Petter håller med. Han sitter för övrigt i djupa vetenskapliga bryderier, – han säger. ’Jag lär inte ha tid för skönlitterära äventyr på flera veckor.’).

/ Redaktören.

 

13 februari

Ännu en vecka läggs till handlingarna. Vad att poängtera? Vilka sånger att sjunga?

Kanske:

Karl Petter är livs levande

Karl Petter är inte ens trettiotvå år

Karl Petter har varit fartisk

Karl Petter har skrivit ett kort drama där han själv (som hund) och hunden federer (som människa) höll dialog

Karl Petter har försökt att vetenskapa, detta mystiska, – men blivit vegan

Jag är villrådig, nedsänkt ’i facklors sken’. Jag söker… Mitt redaktörskap, entreprenörskap… Någon att offentligt strida för. O Durendal, – om bara pennan vore blänkande och kvick som du.

/ Redaktören

 

5 februari

Jag har fått reda på nytt om Karl Petters syn på sig själv och sin verksamhet. Den 18 januari handlade (i bästa fall) om ett slags ömkande, kanske skrivkramp, eller snarare, det tråkiga i att vara författare, det omständliga i att vara författare, det ’ohyggliga’. Men nu hörs annorlunda sånger från kammaren. Han säger själv att han inte längre – ”rimligen” – kunde anses vara författare utan: ”under våren är jag snarare ett kritiskt väsen, vetenskapsman, – Marx, Nietzsche, Hartmut Rosa? endast poet då vindarna viner. ’Jag tänker så det knakar’, letar bevis och belägg, andras litteratur och påståenden, ’Jag behöver inte längre hitta på’. Det känns, kära läsare, Redaktör, som om jag blivit… ett citat – och det uppfyller mig med mening.”

/ Redaktören.

PS. Jag tycker det är eländigt! Jag vill ha äventyr! Karl Retter inte Karl Petter! Något att publicera! Sälja! Äga! DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *